20090326

Att göra efter före

Jag har många kunder som just nu skjuter problemen framför sig - fast det är inte alltid man ser vad man gör. Låt mig ge ett exempel:
Vi har ett nytt ekonomisystem säger kunden. Alla måste utbildas för att kunna jobba i systemet. Antagligen skulle det bli billigare med e-learning och vi skulle just gå igång med ett projekt för det... men nu hinner vi inte. Alla i företaget får en klassrumsutbildning på två dagar, det är ju akut. Det kommer att ta tid att planera, organisera och registrera alla som ska gå, men det måste ju göras.
Sen, efter sommaren eller så när vi har tid, då ska vi starta det där e-learning projketet igen. De som kommer nyanställda ska ju också lära sig systemet...

Att göra en systemutbildning med de verktyg som finns idag går så snabbt att man kan bli klar innan någon hunnit boka lokaler för klassrumsundervisningen. Men framför allt blir utbildningen mycket effektivare, de flesta behöver inte två dagar i klassrum för t ex ett nytt ekonomisystem. Och varför ställer man inte krav på systemleverantören att företagsanpassad e-learning ska ingå vid implementeringen?

Hur hette det nu igen - fort men fel?

Inga kommentarer: